Ιδέες

ThessalonikiUmbrella

Ημερομηνία δημοσίευσης: Παρασκευή, Ιανουάριος 15, 2016 - 11:20
Το Internet App. αυτό θα είναι χρήσιμο για τους Αγγλόφωνους και ξένους τουρίστες που έρχονται στην Θεσσαλονίκη, γιατί θα είναι στα Αγγλικά. Θα γίνετε λήψη μέσο κινητού και θα είναι σαν Travel Guide/χάρτης. To tagline του θα είναι: Thessaloniki, Walk it! Travel! Dream it!, το ένα κάτω από το άλλο, και δίπλα από κάθε tagline, θα είναι το εικονίδιο μίας ομπρέλας, που όταν ο χρήστης το πατάει θα εμφανίζεται το μέρος στην Θεσσαλονίκη που θα αντιστοιχεί στο tagline (πχ. Σέιχ Σου: Walk it!) Και έτσι ο χρήστης/τουρίστας μπορεί να βρίσκει γρήγορα το μέρος που προτιμά, στην Θεσσαλονίκη.
Ψηφίστε:
Συνολικές ψήφοι: 25
Βαθμολογία (Μ.Ο. %): 13.00

Thessaloniki Lovers

Ημερομηνία δημοσίευσης: Πέμπτη, Ιανουάριος 7, 2016 - 21:56
Η εφαρμογή θα έχει σαν στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών της πόλης για όλα τα πολιτιστικά,τα σημεία διασκέδασης καθώς και αγορών που μπορούν να επισκεφτούν και να συμμετέχουν. Θα βασίζεται σε έναν διαδραστικό χάρτη όπου αφενός θα παρουσιάζεται η ιστορία της πόλης ανά σημείο και παράλληλα θα μπορούν να καταχωρούνται επιχειρήσεις εστίασης ή λιανικής πώλησης, καθώς και η ατζέντα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης. Επίσης, θα μπορεί να καταχωρείται με το βιογραφικό του οποιοσδήποτε καλλιτέχνης της πόλης.
Ψηφίστε:
Συνολικές ψήφοι: 27
Βαθμολογία (Μ.Ο. %): 11.11

Creative Tourism Thessaloniki

Ημερομηνία δημοσίευσης: Τετάρτη, Δεκέμβριος 30, 2015 - 14:28
Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη δημιουργική. Σε αυτή ζουν και δραστηριοποιούνται πολυάριθμοι δημιουργοί που εκπροσωπούν τη σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή της και αναπτύσσονται στο χώρο των καλών τεχνών (εικαστικοί, μουσικοί κλπ) όσο και των εφαρμοσμένων τεχνών (αρχιτέκτονες, designers, φωτογράφοι, σχεδιαστές, μόδας,crafters κλπ). Το σύγχρονο αυτό πρόσωπο της πόλης θα μπορεί να ανακαλύψει ο επισκέπτης μέσω της εφαρμογής, η οποία θα του δίνει την δυνατότητα να επισκεφτεί τα εργαστήρια, atelier και χώρους εργασίας και να γνωρίσει τους ίδιους τους δημιουργούς καθώς και την δουλειά τους.
Ψηφίστε:
Συνολικές ψήφοι: 72
Βαθμολογία (Μ.Ο. %): 71.53

ThessTour

Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, Δεκέμβριος 28, 2015 - 14:12
Μια εφαρμογή η οποία θα προτείνει στους χρήστες πρόγραμμα ξενάγησης και επισκέψεων με τη βέλτιστη διαδρομή στην πόλη ανάλογα με το χρόνο που θα έχουν στην διάθεση τους, την ώρα της ημέρας, την εποχή και την κατηγορία του επισκέπτη (ένα άτομο, ζευγάρι, παρέα κτλ.). Η εφαρμογή θα επιλέγει την κατάλληλη διαδρομή καθώς και τα σημεία επίσκεψης.
Ψηφίστε:
Συνολικές ψήφοι: 57
Βαθμολογία (Μ.Ο. %): 90.79

Salonica Heartbeat

Ημερομηνία δημοσίευσης: Τετάρτη, Δεκέμβριος 23, 2015 - 00:09
Η Θεσσαλονίκη έχει τόσο πλούσια ιστορία που είναι δύσκολο να συμπεριληφθεί σε έναν χάρτη ή σε έναν οδηγό. Αλλά μία εφαρμογή μπορεί να το πετύχει αυτό. Η εφαρμογή θα εντοπίζει με το GPS τη θέση του επισκέπτη και θα παρουσιάζει στον χάρτη τα σημεία ενδιαφέροντος/αξιοθέατα στη γύρω περιοχή, ενώ μπορεί με βάση τον χάρτη του Δήμου Θεσσαλονίκης θα εμφανίζει και σχετικές διαδρομές για τον Εβραϊκό, Μουσουλμανικό, Βυζαντινό και Ρωμαϊκό πολιτισμό. Τα σημεία ενδιαφέροντος θα περιγράφονται επαρκώς αλλά όχι εκτενώς με κείμενο αλλά θα υπάρχει και η δυνατότητα audio.
Ψηφίστε:
Συνολικές ψήφοι: 27
Βαθμολογία (Μ.Ο. %): 12.04

SKG - Thessaloniki Airport

Ημερομηνία δημοσίευσης: Τρίτη, Δεκέμβριος 22, 2015 - 23:51
Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία απολύτως παρουσία στο διαδίκτυο. Παρ' όλο που εξυπηρετεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας αλλά και έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, τη Χαλκιδική, είναι απόν από το internet. Επίσης, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με διεθνείς υπερατλαντικές και όχι μόνο πτήσεις. Η ιδέα μας αναφέρεται σε μία εφαρμογή που θα έχει τις ακόλουθες πληροφορίες: 1. Αναχωρήσεις - Αφίξεις 2. Ενημέρωση επιβάτη για οποιαδήποτε αλλαγή στην πτήση του με την καταχώρηση e-mail 3.
Ψηφίστε:
Συνολικές ψήφοι: 27
Βαθμολογία (Μ.Ο. %): 17.59

Αναλυτικές πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος

Ημερομηνία δημοσίευσης: Τρίτη, Δεκέμβριος 15, 2015 - 18:25
Κάθε σημείο ενδιαφέροντος στην πόλη θα διαθέτει ενα qrcode στο οποίο ο ενδιαφερόμενος θα το σκανάρει και θα λαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο σημείο. Η πληροφορία θα αποθηκεύεται στο κινητό και θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να σχολιάσει ή ακόμα και να ψηφίσει για το συγκεριμένο σημείο κατά πόσο ενδιαφέρον είναι. Τέτοια σημεία θα μπορούν να είναι κτίρια, μνημεία, αγάλματα, δρόμοι κλπ.
Ψηφίστε:
Συνολικές ψήφοι: 24
Βαθμολογία (Μ.Ο. %): 9.38

Τουρισμός και ιατρική βοήθεια

Ημερομηνία δημοσίευσης: Παρασκευή, Δεκέμβριος 11, 2015 - 15:21
Μια χρήσιμη εφαρμογή για κάποιον που επισκέπτεται την πόλη, αλλά και για τους κατοίκους της, η οποία θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για πρώτες βοήθειες, για τα εφημερεύοντα νοσοκομεία και φαρμακεία(με απεικόνιση σε χάρτη), τα τηλέφωνα πρώτης ανάγκης. Επίσης θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν πύλη για να εξυπηρετήσει ταξιδιώτες με ειδικά προγράμματα γύρω από παροχές τις υγείας σε Δημόσιες και Ιδιωτικές κλινικές.
Ψηφίστε:
Συνολικές ψήφοι: 25
Βαθμολογία (Μ.Ο. %): 12.00

Ξεναγήσεις στην πόλη

Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, Δεκέμβριος 7, 2015 - 12:54
Η εφαρμογή θα έχει ως στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών της πόλης σχετικά με τις ξεναγήσεις που τρέχουν στην Θεσσαλονίκη την χρονική στιγμή που ενδιαφέρονται.
Ψηφίστε:
Συνολικές ψήφοι: 29
Βαθμολογία (Μ.Ο. %): 22.41

Τουρισμός για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Ημερομηνία δημοσίευσης: Παρασκευή, Δεκέμβριος 4, 2015 - 12:23
θα ήταν χρήσιμη μια εφαρμογή για την πόλη με την οποία οι τουρίστες - Άτομα με Αναπηρία(ΑμεΑ)θα μπορούν να βρουν προσβάσιμα αξιοθέατα, εκδηλώσεις και διαδρομές μέσα στην πόλη.
Ψηφίστε:
Συνολικές ψήφοι: 32
Βαθμολογία (Μ.Ο. %): 30.47